In verband met de energieprijzen is ons aanbod de komende tijd helaas zeer beperkt.
Vorige
Platycerium Superbum

Platycerium superbum (Hertshoorn)

25,00
Volgende

Philodendron Golden Violin

4,99
Philodendron Violin Gold

Philodendron Erubescens babyplant

4,99

Philodendron Erubescens; de klimplant met de rode stengels. De Philodendron Erubescens moet niet verward worden met de Philodendron Scandens, dit gebeurt vaak wel. De Scandens heeft wat kleinere ronde bladeren en de plant is meer egaal groen van kleur. De Erubescens is wat stoerder, de bladeren zijn groter en zijn spitser. Het grootste verschil is de kleur van de stengels, deze zijn bij de Erubescens opvallend rood, net als de onderzijde van de bladeren.

Let op! Dit is geen stek, maar een volwaardige baby plant.

  • Potmaat 5.5

Uitverkocht

Beschrijving

De Philodendron Erubescens is een zeer makkelijke kamerplant die zeer geschikt is voor een beginner. De plant kan tot twee meter hoog worden. Stekken van deze plant is niet moeilijk, in een glas water kan een topstek geplaatst worden en ook met een beetje groeistof kunnen topstekken in een kweekkasje worden opgepot. De planten hebben weinig last van ziektes en zullen eerder last krijgen van een uitgeputte grond of schroeiplekken van de zon dan van ongedierte.

De Philodendron Erubescens is een leuke plant, de plant groeit met 60 tot 100 cm per jaar snel en zal het altijd goed doen. Het is dan ook een geschikte plant voor op de studentenkamer, op een stoffige boekenplank zorgt deze plant voor wat groene variatie. Uiteindelijk zullen deze Philodendrons warrige planten worden en door uitputting van de potgrond steeds langere stengels vormen en minder bladeren. Binnenshuis zal deze plant niet vaak bloeien maar als het gebeurt verschijnen er roodachtige kelken welke een witte bloeikolf omvat.

Verzorging Philodendron Erubescens

Voor de Philo geldt dat hij best een beetje vochtig mag staan maar niet te. Steek je vinger in de aarde en als de eerste cm droog voelt mag hij weer een klein scheutje water. Zo nu en dan geef ik de plant een grote scheut en laat hem uitlekken in de gootsteen.

Extra informatie

Gewicht 60 g
Afmetingen 6 × 6 × 12 cm

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
DutchEnglishGerman