In verband met de energieprijzen is ons aanbod de komende tijd helaas zeer beperkt.

Verzorging Varens

Het is belangrijk om de behoeften en voorkeuren van een nieuwe plant in huis zijn. Varens zijn prachtige struikachtige planten die het goed doen in een warme, vochtige omgeving binnens- of buitenshuis. Er zijn een veel verschillende varensoorten, maar over het algemeen hebben ze allemaal dezelfde dingen nodig: water, warmte en schaduw.

Nog geen varen in huis? Koop hier leuke kleine varens om zelf groot te brengen.

Je juiste potgrond voor je varen

Gebruik een pot met afwateringsgaatjes en plant je varen in goed doorlatende potgrond. Kies voor een varen die je binnenshuis neer wilt zetten een aardewerken of keramieken pot met een gat in de bodem waar het water door weg kan lopen. Vul de pot voor de helft met goed doorlatende potgrond en bedek de wortels van de varen met meer grond.

Onder deze mooie varens vind je meer details over de verzorging.

Varens water geven en luchtvochtigheid

Houd de potaarde vochtig en laat de kluit niet uitdrogen. Geef geen water in het hart van de plant. Varens houden ervan als je ze regelmatig besproeit met een plantenspuit en wekelijks voeding geeft. Als je varen te groot wordt voor zijn pot, verpot hem dan in maart.

De varens die je kent uit de woonkamer groeien in het wild vooral in gebieden met een hoge luchtvochtigheid. Sproei regelmatig met een plantenspuit of zet een luchtbevochtiger in de buurt van je varen en schakel hem in zodat de plant vochtig en gezond blijft. Probeer de luchtvochtigheid in de kamer rond de 30-50% te houden. 

Waar zet je een varen neer?

Een varen doet het dus prima op een vochtige plek in huis zoals de badkamer of keuken. Zorg wel voor direct daglicht. Bovendien geeft de plant zelf ook veel vocht af.  Varens staat bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten. Een varen in huis is dus heel gezond!

Zet ze op een lichte plek, maar niet in de directe zon. Een temperatuur vanaf 16 C° is perfect voor varens.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
DutchEnglishGerman