In verband met de energieprijzen is ons aanbod de komende tijd helaas zeer beperkt.

Verzorging Philodendron

De Philondendron familie bestaat uit honderden soorten en is dan ook al generaties lang een geliefde kamerplant. De reden lijkt te zijn dat de planten een tropische look hebben en tegelijkertijd redelijk makkelijk te verzorgen zijn. Ondanks dat het klimaat hier compleet anders is, kunnen Philodendrons hier prima worden gehouden.

Potgrond

Een Philodendron houdt van een natte, vochtige grond. Om wortelrot te voorkomen mag de grond niet te lang nat blijven. Voel 4-5 dagen na een waterbeurt met je vinger in de aarde om te controleren hoe nat de aarde nog is. Voelt hij droog aan, dan kan de volgende waterbeurt wat meer water gegeven worden dan de vorige keer. Is de grond na een week nog steeds vochtig, dan mag de volgende keer wat minder gegeven worden. Zo kun je bepalen hoeveel water er eens in de week gegeven kan worden.

Onder deze mooie planten boxen vind je meer details over de verzorging.

Luchtvochtigheid

Philodendrons worden gevonden in de tropische bossen van Amerika en het Caraïbisch gebied. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze dan ook houden van een hoge luchtvochtigheid. De bladeren vinden het heerlijk om, eens in de zoveel tijd, besproeit te worden. Dit verwijderd het stof van de bladeren, waardoor de plant beter kan ademen en voorkomt ziektes. Door te droog te staan, kan de plant bevattelijker worden voor plagen. Zet de plant dus niet naast de verwarming of op de tocht.

Waar zet je de Philodendron neer?

De Philodendron kan redelijk goed tegen een plek met wat meer schaduw, maar hij houdt ook van indirect zonlicht. Voorkom tocht in de ruimte. Kijk hoe de plant reageert op de standplaats. Gele of bruine bladeren betekenen teveel of te weinig water of licht. De groei van nieuwe bladeren is altijd een teken dat de plant het naar zijn zin heeft. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Philodendrons, maar voor alle planten.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
DutchEnglishGerman