In verband met de energieprijzen is ons aanbod de komende tijd helaas zeer beperkt.

Verzorging Begonia

De Begonia is een echte retro kamerplant die van oorsprong voorkomt in vochtige warme en bosrijke gebieden.

Standplaats Begonia

Een bladbegonia gedijt het beste op een plek met halfschaduw. De volle zon moet vermeden worden, maar de plant heeft wel voldoende indirect licht nodig. Een locatie voor een raam op het noorden is daarom ideaal. Staat jouw raam op het zuiden? Plaats de bladbegonia dan enkele meters van het raam.

Een bloeiende Begonia wenst meer licht. Voor de vorming van bloemen heeft deze kamerplant meer (direct) zonlicht nodig. 

Water geven

De potgrond moet altijd vochtig blijven. Voel dagelijks aan de grond om te controleren of de Begonia niet aan het uitdrogen is. Een begonia houdt niet van natte voeten, dus let op dat er onderin de plantenbak geen laagje water komt. Zorg er voor dat overtollig water kan weglopen of dat je pas opnieuw water geeft als het water onderin de pot is verbruikt. Mochten de bladeren van de Begonia bruine of gele randen/vlekken krijgen of uitvallen dan is dit vaak een teken van teveel water.

Het bijzondere blad van een Begonia verdampt relatief veel water. Sproei daarom ongeveer 1x per week het blad.

Onder deze mooie begonia’s vind je meer details over de verzorging.

Begonia’s verpotten

Een Begonia kan je het beste verpotten direct na de aanschaf of in het voorjaar. In het voorjaar is de plant in zijn ontwikkeling en zullen de wortels sneller groeien. Gebruik voor het verpotten een bloempot die minimaal twintig procent groter dan de originele plantenbak. Verpot de Begonia met universele potgrond.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
DutchEnglishGerman