In verband met de energieprijzen is ons aanbod de komende tijd helaas zeer beperkt.

Verzorging Alocasia

Alocasia, ook wel Olifantsoor of Skelettenplant genoemd dankzij de grote bladeren met nerven, houdt wel van een druppel water. Spray 1 keer per week op het blad en geef direct een goede slok water. Oude bladeren worden bruin en vallen af. Krijgt je Alocasia genoeg licht en water? Dan groeien er vanzelf weer nieuwe bladeren aan.

Nog geen Alocasia in huis? Koop hier onze verzameling alocasia’s om zelf groot te brengen.

Standplaats Alocasia

Alocasia’s houden ervan op een hele lichte plek te staan, maar zonder direct zonlicht Houd je Alocasia uit de directe hete middagzon, een uurtje ochtend- of avondzon kan hij wel aan, net als een gefilterd zonnetje.

Alocasia’s hebben de neiging sterk naar het licht toe te groeien. Draai dan de pot regelmatig (bijvoorbeeld bij elke gietbeurt een klein beetje), dan blijft de plant netjes in verhouding en groeit je Alocasia niet uit het lood.

Niet alle alocasia’s hebben dezelfde voorkeur qua standplaats. De Alocasia Polly gedijt het beste bij een plek in de schaduw, maar wel op een warme plek.

De juiste pot & potgrond voor je Alocasia

Gebruik voedzame goede potgrond. Na een tijd is de grond helemaal verbruikt en doe je er goed aan om je Alocasia te voorzien van verse potgrond. Verpot daarom je Alocasia ongeveer elke twee jaar. Verwijder hierbij zoveel mogelijk van de oude potgrond. Wanneer de plant te groot wordt voor de plantenbak mag je de Alocasia ook verpotten.

Schroom niet om je baby plantje in een grotere pot te zetten. Een grotere pot droogt minder snel uit dan een kleine.

Onder deze mooie alocasia’s vind je meer details over de verzorging.

Alocasia’s water geven

Geef regelmatig water op kamertemperatuur en zorg dat de kluit niet uitdroogt. Liever iets te droog dan iets te nat. Vochtig dus. Als referentie kun je de verse potgrond uit het tuincentrum in gedachte houden. Besproei de Alocasia regelmatig met de plantenspuit of sproei hem even lekker af in de douche. Twee keer per maand plantenvoeding geven tijdens het groeiseizoen is goed voor de gezondheid van jouw Alocasia. Doe dit één keer per maand tijdens de winterse rustperiode.

De Alocasia komt oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud. De warme, vochtige omstandigheden heeft de plant dan ook graag in huis. Als je dit voor jouw Alocasia verzorgt, zal hij langer gezond en mooi blijven.

Waar zet je de Alocasia neer?

Zet de Alocasia op een lichte plek, maar niet in de volle zon om bladverbranding te voorkomen.
Een kamertemperatuur van rond de 20 graden is ideaal. De plant mag zeker niet te koud staan.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
DutchEnglishGerman