In verband met de energieprijzen is ons aanbod de komende tijd helaas zeer beperkt.

Kamerplanten nog beter voor de luchtkwaliteit in je huis

Wat jullie allemaal al dachten is waar: Kamerplanten rekenen af met een groot gedeelte van de luchtvervuiling in je huis. Dat de planten ook een stof die voornamelijk door auto’s uitgestoten wordt kan terugdringen is echter pas onlangs bewezen. Ze weten alleen nog niet hoe de planten dat voor elkaar krijgen.


Experimenten laten zien dat kamerplanten de concentratie stikstofdioxide binnenshuis met tot wel 20 procent kunnen laten afnemen.

Elke plant zoals de Spathiphyllum wallisii en de Dracaena fragrans werden apart in een testkamer geplaatst. In die kamer lag de concentratie stikstofdioxide net zo hoog als in een kantoorruimte die aan een drukke weg grenst. Binnen een uur bleken alle planten – ongeacht tot welke soort ze behoorden, of ze nu in het licht of in het donker stonden en of de potgrond waarin ze wortelden nu nat of droog was – ongeveer de helft van de stikstofdioxide uit de testkamer te halen.

Meer onderzoek moet duidelijkheid geven hoe de planten het precies voor elkaar krijgen om stikstofdioxide aan de lucht te onttrekken en zo de lucht die we inademen wat schoner en dus gezonder maken. In afwachting daarvan, lijkt het in ieder geval geen slecht idee om je kamerplantenarsenaal wat verder uit te breiden of je bestaande kamerplantenarsenaal in ieder geval de liefde en waardering te geven die het – zo bewijst ook deze studie weer – dubbel en dwars verdient.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
DutchEnglishGerman